zaterdag, maart 06, 2021
Text Size

fp1
fp2
fp5
fp4
fp3

Hilda Oomen

Hallo allemaal,

Mijn naam is Hilda Oomen en ik ben altijd al helemaal gek op honden geweest. Het is me dan ook met de paplepel ingegegoten.

Vroeger ging ik altijd al met mijn vader (Jeroen) mee naar de hondenschool in Lelystad om mee te kijken hoe daar de honden getraind werden. Toen ik 8 jaar werd kreeg ik mijn eigen hondje Roos. Ik heb haar zelf veel geleerd en op dat moment besefte ik hoe leuk het is om een hond te trainen. Ik kreeg al snel het gevoel dat ik daar wellicht wel meer mee wilde.

Toen mijn vader een relatie kreeg met Debby werd dat gevoel alleen maar versterkt; Deb had een eigen hondenschool waar papa ook les ging geven. Ik ging zoveel mogelijk mee om te kijken als Deb les gaf. Toen ik 15 werd heeft Deb me gevraagd of ik het leuk vond om te komen helpen met de puppycursusen op zaterdagochtend. Ik was helemaal trots dat ze dat aan mij vroeg omdat ik weet dat Deb dat nooit zou doen als ze niet in mij geloofde. Ik vind het ontzettend leuk en leer elke keer meer als ik kom kijken en helpen op de hondenschool.

Omdat het hondenvirus mij dus echt te pakken heeft, wil ik het liefste straks gaan werken op de hondenschool van Pa en Deb. Zover is het nu nog niet want ik zit nog op school; het laatste jaar van de studie Diermanagement in Den Bosch op het Helicon. Ik probeer gaande weg vooral  steeds meer over honden te leren, zodat ik als ik straks klaar ben ook hondentrainer kan worden, net als mijn vader en Debby.

Groetjes, Hilda

Voorstellen