vrijdag, september 18, 2020
Text Size

fp1
fp3
fp4
fp2
fp5

Debby van den Ban

Mijn naam is Debby van den Ban. Al mijn hele leven ben ik gefascineerd geweest door honden. Omdat er geen opleidingen debbybestonden die je verder konden brengen in de hondenwereld ben ik na de HAVO, de leraar-opleiding in Rotterdam gaan doen. Dit was het toch niet helemaal voor mij en ik ben toen de Tolk-Vertalers opleiding gaan volgen. Net voor de tentamens kreeg ik samen met mijn nichtje en 2 dierbare vriendinnen een ernstig auto-ongeluk. Dit heeft alles even helemaal op zijn kop gezet! Ik liep een incomplete dwarslaesie op en moest revalideren. Tijdens deze revalidatie ben ik een thuisstudie gaan doen. Een cursus die te maken had met mijn grote liefde: honden! Bij deze cursus zaten 3 praktijkdagen bij het gedragscentrum van Martin Gaus in Lelystad. Daar kwam ik achter de mogelijkheid om cursus te volgen tot instructeur. Omdat ik gewoon meer wilde leren over honden ben ik deze meteen gaan doen. Tijdens deze Instructeurcursus stelde Martin mij de vraag of ik wellicht een Hondenschool wilde beginnen op Voorne Putten. Ik had daar nog helemaal niet aan gedacht maar was meteen enthousiast over dit idee. Dit was is 2001.

Dankzij Martin ben ik in het wereldje gekomen van het trainen met en van honden en mensen. De eerste paar jaren heb ik de lessen alleen gegeven. Dit werd op een gegeven moment te veel omdat veel mensen aangaven verder te willen met de honden. Ik had die mogelijkheid niet. In 2007 is mijn vriend Jeroen Oomen naar Hellevoetsluis gekomen. Hij kwam mij helpen met een Duitse Dog van een cursist die een probleem had waar ik alleen niet uitkwam. Daarna is hij nooit meer weggegaan ☺. Jeroen doet samen met mij de gedragsspreekuren en privelessen. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de jacht- en speurtrainingen. Ik ken niemand die een groter gevoel heeft voor het begeleiden van honden en hun baasjes!

Maar Jeroen is niet de enige die het ONZE hondenschool maakt. Onder het kopje instructeurs vind je een aantal geweldige mensen dat ons bijstaat met groot enthousiasme en pure passie voor het begeleiden van mensen en honden. Ik ben ontzettend trots op dit bijzondere team!

Ik heb 10 jaar een MARTIN GAUS Hondenschool gehad in Hellevoetsluis en ik ben altijd trots geweest zijn naam uit te dragen. In 2013 hebben we besloten om onder onze eigen naam verder te gaan. Dit is in goed overleg gegaan met de Gaus organisatie en ik zal hen ook altijd een warm hart toedragen. Het is Martin die mij heeft doen besluiten om een Hondenschool te beginnen; de meest geweldige hondenbaan die er is! Ik zal hem daar altijd dankbaar voor blijven. De meest uiteenlopende honden met hun misschien nog wel meer uiteenlopende baasjes zorgen ervoor dat het lesgeven altijd leuk en interessant blijft. De ene hond is de andere niet zoals de ene baas de ander ook niet is. Deze diversiteit maakt het juist zo leuk. Ik heb in de afgelopen jaren kennis mogen maken met fantastische honden maar zeker ook met geweldige mensen en ik hoop dit nog jaren te kunnen blijven doen!

Voorstellen